Kom in de Kas

Op 1 en 2 april 2017 is het feest in de Nederlandse kassen. In dit weekend wordt Kom in de Kas voor de 40e keer georganiseerd en kan iedereen komen kijken hoe alles groeit en bloeit achter het glas van de kas. 

Met alle technologie en innovaties en de prachtige gewassen is het altijd een feest om in de kassen te werken. Vanwege het jubileum wordt het eerste weekend van april extra feestelijk. Zo’n tweehonderd gastvrije groente-, bloemen- en potplantenkwekers, verspreid over Nederland, openen tijdens Kom in de Kas de deuren van de kassen. Ook in het Groene Hart zijn er diverse tuinders te bezoeken. 

Op zaterdag 1 april bent u van harte uitgenodigd om een kijkje achter de schermen te nemen van elf zeer diverse sierteeltbedrijven in Roelofarendsveen. De elf bedrijven zijn gevestigd aan de Flora- en Geestweg, een tuinbouwgebied dat zich onderscheidt door de teelt van verschillende bijzondere sierteeltproducten en door de vele poldersloten. Reden voor de organisatie om naast een gratis pendelbus tussen de deelnemende bedrijven ook een gratis vaar express in te zetten.

Deelnemende bedrijven en opening De deelnemende bedrijven aan Kom in de Kas 2017 zijn AgroFleur Select, De Veense Bukker, P.N. van der Meer, Akerboom Freesia, Ruiten Fleur, van der Meer Weststeyn, Meerplant, Wesselman Flowers, Kwekerij Johan Oudshoorn, de Veense volkstuin onder glas en Willem Kuipers. Zij tekenen samen voor de teelt van een breed assortiment planten en bloemen. De kas- en schuurdeuren van deze bedrijven staan op zaterdag 1 april a.s. van 10.00 uur tot 17.00 uur wagenwijd voor u open. De feestelijke opening van de dag vindt om 10.00 uur plaats bij de Veense Bukker, Hazenpad 1.

Dicht in de buurt van Roelofarendsveen vindt u 5 Groene Hart Logies waar u voor of na uw verblijf aan Kom in de Kas kunt overnachten: 

 

Bekijk hier alle Groene Hart Logies >