Vier de lente in het Groene Hart

Zet 18 maart t/m 18 juni alvast in uw agenda. In de lente valt er extra veel te doen en te beleven in onze prachtige regio tijdens 'Vier de Lente in het Groene Hart'. Er worden evenementen, sportieve uitjes en activiteiten in de natuur georganiseerd.

De promotiecampagne, voorheen bekend als 'Maand van het Groene Hart', wordt dit jaar voor het eerst in de gehele lenteperiode georganiseerd. 

Het startsein: de Joop Zoetemelk Classic in Leiden
Op zaterdag 19 maart gaat de Maand van het Groene Hart feestelijk van start tijdens de wielerklassieker, de Joop Zoetemelk Classic, die dit jaar voor de 10e keer plaatsvindt. Uiteraard is “onze Joop” ook weer van de partij.

U kunt een mooi plaatsje langs het parcours zoeken om de fietsers aan te moedigen, maar zelf meedoen kan natuurlijk ook. U kunt zich tot 13 maart inschrijven.

Voor vogelliefhebbers
Op 25 maart gaat in Vogelpark Avifauna het hoogseizoen van start. Vanaf die datum zijn er weer vogeldemonstraties en geven verzorgers uitleg bij de pinguïns, pelikanen en halfapen. Ook is er een speeltuin in het park waar de kinderen zich naar hartenlust kunnen uitleven.

Lammetjes kijken op de boerderij
Op 26 en 28 maart kunnen kinderen en ouders een kijkje nemen bij Boerderij Boerinn in Kamerik, tijdens de Lammetjesdagen. Er kunnen uiteraard lammetjes geaaid worden en er is een strodoolhof om doorheen te banjeren. Verder is er een streekmarkt. En sportievelingen kunnen de kabelbaan en de klompengolfbanen uitproberen. 


Foto: Boerderij de Boerinn

Fietstocht voor echte kaaskoppen
Tijdens de Paasdagen kunt u een mooie Boerenkaas Fietsroute volgen. U fietst ermee langs zeven kaasboerderijen die u ook kunt bezoeken. De 44 kilometer lange route voert u langs de Kagerplassen, het Braassemermeer en de Wijde Aa. Vindt u de fietstocht te lang? Het is mogelijk om de route in te korten. Download hier de fietsroute.

Weidevogels spotten in de polder
U kunt op 28 maart en 17 april de polders bij de Reeuwijkse Plassen verkennen met een gids. Een unieke belevenis om in Polder Stein de weidevogels te spotten en te genieten van de uitbundige bloemen die er groeien. Neem een verrekijker mee, trek uw wandelschoenen aan en verken de prachtige polders van het Groene Hart. Meldt u zich hier wel van tevoren even aan.

Een kijkje in een eendenkooi
In Broek en Blokland ligt de eendenkooi die u op 2 en 16 april met een gids van Staatsbosbeheer kunt bekijken. Vroeger werd zo’n eendenkooi vooral gebruikt om eenden te vangen voor consumptie, maar tegenwoordig worden deze vijvers vooral gebruikt om eenden te ringen voor wetenschappelijk onderzoek. Een fraai stukje natuur om te ontdekken! Aanmelden kan via de website van Groene Hart Centrum.

Kijkje in de Kas
Het eerste weekend van april, op 2 en 3 april vindt het jaarlijkse Kom in de Kas plaats. U kunt tijdens deze dagen een kijkje in de kassen in het Groene Hart nemen. Zo kunt u met het hele gezin zien en ervaren hoe bloemen, tomaten, komkommers of paprika’s groeien. 

Ook worden er leuke activiteiten georganiseerd. Er zijn springkussens, er wordt geschminkt en bij sommige kassen kunnen de kids een ritje op een paard maken.

Overnachten in het Groene Hart
Om optimaal van uw verblijf in het Groene Hart te genieten is het fijn om na een leuke activiteit in de regio ook in de buurt te blijven overnachten. Bij Groene Hart Logies heeft u de keuze uit meer dan 30 accommodaties, verspreidt door het Groene Hart. Zo overnacht u middenin het Hollandse polderlandschap. Of u nu kiest voor een gezellige groepsaccommodatie of een sfeervolle bed & breakfast of een mooi appartement, u vindt bij ons altijd een logies die aansluit bij uw wensen.

Bekijk een overzicht van alle accommodaties of gebruik onze handige zoek & boek tool. Hiermee kunt u door het invullen van de gewenste reisdata en het aantal personen direct zien welke accommodaties beschikbaar zijn.