The Big Five

Ondernemers in het Groene Hart werken samen aan nieuwe wandel-, fiets-, en vaarroutes door de regio. Doel is meer recreanten naar het Groene Hart te trekken.

Foto: Jean-Frederic Fortier

Routes met namen als Molenvaart, Hutspotroute of The Big Five van het Groene Hart, moeten in de toekomst meer recreanten naar de regio trekken. Met nieuwe routes voor wandelaars, fietsers en sloepen hopen  ondernemers  Zoeterwoude en de Rijn- en Veenstreek aantrekkelijker te maken voor een dagtrip of vakantieverblijf. Begin februari 2017 moeten de routes in gebruik worden genomen.

oer-Hollandse iconen

Het idee voor de belevingsroutes is ontstaan als antwoord op de vraag hoe de regio aantrekkelijker kan worden gemaakt voor recreanten. Een regio vol met oer-Hollandse iconen zoals kaas, molens, bloemen en vergezichten over polders  en plassen. 

Foto: Eddie Hooiveld

Wandelknooppuntennetwerk

Samen met professionals gaan de ondernemers aan de slag om de belevingsroutes te ontwikkelen zodat de routes in februari daadwerkelijk kunnen worden gebruikt. Tegelijkertijd wordt ook het nieuwe wandelknooppuntennetwerk geopend. Met dit netwerk wordt deze regio ook speciaal voor de wandelaar ontsloten.

Activiteiten in het Groene Hart

Het Groene Hart blijft in ontwikkeling. Benieuwd naar alle activiteiten die op dit moment al in de regio kunt ondernemen? Bekijk het op onze Activiteitenpagina. Hier ontdekt u welke museums, dierentuinen en pretparken het Groene Hart rijk is. En leest u precies welke leuke steden en dorpen u tijdens uw verblijf aan het Groene Hart kunt bezoeken; van Oudewater en Gouda, tot Leiden en Den Haag.

Zoek & boek beschikbare accommodaties >