Pasen in het Groene Hart

Op 16 en 17 april is het weer Pasen. Zo aan het begin van de lente is er ontzettend veel te doen in en rond het Groene Hart. Wij hebben de leukste activiteiten tijdens het Paasweekend voor u op een rijtje gezet.

 

Kom lammetjes kijken

Een dagje voor Pasen én op Tweede Paasdag kunt u (samen met uw kinderen) de lammetjes bij Boerderij Boerinn in Kamerik bewonderen, aaien en knuffelen. Ook is er een strodoolhof, een streekmarkt, een kabelbaan en zijn er klompengolfbanen. Genoeg vertier voor het hele gezin! Bekijk het complete programma van de Lammetjesdagen.

Een weekend terug in de tijd

Tijdens het paasweekend verandert het Archeon in Alphen in Allemansend. We schrijven het jaar 1630. Nederland is betrokken bij de Tachtigjarige Oorlog. Allemansend, een scheepsbemanning van het schip De Jonge Kraai, neemt je dit weekend mee terug in de tijd

Fietsen door het Groene Hart

Fietsliefhebbers kunnen in het Paasweekend een mooie fietsroute door het Groene Hart volgen. De fietstocht is 44 kilometer lang. Onderweg komt u langs zeven kaasboerderijen die speciaal voor deze Boerenkaas Fietsroute hun deuren hebben geopend. De fietsroute is hier te downloaden.

Paasexpeditie

Afbeeldingsresultaat voor Varen naar PaaseilandTijdens de Paasdagen wordt belevingseiland De Geitenkamp aan de Nieuwkoopse Plassen een heus Paaseiland. Erg leuk voor kinderen, want de Paashaas heeft uiteraard eieren verstopt. Aanmelden kan via de website van Natuurmonumenten.  

Rondvaart met Paasbrunch Kagerplassen 

Op zondag 16 april organiseert Rederij van der Meer een Paasbrunch Cruise over de Kagerplassen. Het programma ziet er als volgt uit:


U kunt zich hier aanmelden. 

Bed & breakfast in het Groene Hart

Na een gezellige activiteit tijdens de Paasdagen kunt u ook in het Groene Hart overnachten.

Bij Groene Hart Logies kiest u uit meer dan 30 accommodaties, verspreidt door het Groene Hart. Zo verblijft u middenin het Hollandse polderlandschap. Zoekt u een grote groepsaccommodatie, een charmante bed & breakfast of een sfeervol appartement? Bij Groene Hart logies vindt u altijd de logies die u zoekt. 

Bekijk met de handige zoek & boek tool direct welke logies er beschikbaar zijn tijdens het Paasweekend.