Meivakantie in het Groene Hart

Van 30 april t/m 8 mei is het meivakantie. De meivakantie is een fijne tijd om er met het hele gezin op uit te trekken. Of u nu kiest voor een dagtrip of op zoek bent naar een weekje weg in de meivakantie, in het Groene Hart kan het allemaal.

Foto: USDA NRCS South Dakota, Flickr

Laat de meivakantie maar komen

In de meivakantie bruist het van het leven op de boerderij. Het is dan ook een superleuke tijd om met de kinderen het boerenleven te ontdekken en te genieten van het voorjaar.

Na een lekker boerenontbijt met verse eitjes, kaas en andere streekproducten geniet u met zijn allen van de lente zon. Maak een lange wandeling of fietstocht door de prachtige omgeving van het Groene Hart.

Kinderen kunnen de boer helpen bij het voeren van de lammetjes of kijken bij de schattige kuikens. Vanaf eind maart/begin april gaan ook de meeste koeien weer naar buiten. En daar zijn ze maar wat blij mee. Een gaaf gezicht om de koeien van blijdschap te zien rennen en springen zodra ze na de winter op stal weer naar buiten kunnen.

Uitjes meivakantie

In het hele Groene Hart valt tijdens de meivakantie van alles te ondernemen, wij geven u 3 tips:

  1. Elke zaterdag van 11.00-13.00 uur vindt de Boerenkaasmarkt in Woerden plaats. Ontdek hoe het verhandelen van kaas in zijn werk gaat en uiteraard kunt de lekkere boerenkaas ook zelf proeven.
    Vanaf zaterdag 16 april t/m zaterdag 20 augustus 2016
  2. Op zoek naar een fleurig dagje uit? De Keukenhof in Lisse is het mooiste lentepark ter wereld en heeft ieder voorjaar meer dan 7 miljoen bloembollen in bloei staan. Naast de bloemenvelden zijn er bij de Keukenhof ook bloemenshows en inspiratietuinen. 
    Van 24 maart 2016 tot en met 16 mei 2016 is Keukenhof dagelijks geopend

  3. Elke zondag kunnen kinderen vanaf 5 jaar zich creatief vermaken in het Open Kinderatelier van het Gemeentemuseum Den Haag. Terwijl u geniet van een tentoonstelling, kunnen kinderen onder begeleiding knutselen, tekenen of schilderen. Binnenlopen kan tussen 12:00 en 16:00 uur, er zijn geen kosten aan verbonden en het resultaat mag mee naar huis. 

Bekijk meer uitjes voor de meivakantie.

Meivakantie aanbiedingen

Naast het maken van uitjes is de meivakantie ook ideaal voor een weekje weg. In het Groene Hart kunt u alle kanten op. Of u nu bij een boer op een vakantieboerderij wilt logeren of op zoek bent naar een bed & breakfast in het Hollandse polderlandschap.

Bekijk alle logies in het Groene Hart en check met de eenvoudige zoek & boek tool direct de beschikbare meivakantie aanbiedingen.