From Farm to Fork

Eind 2016/begin 2017 komt er een bijzonder boek uit met (h)eerlijke Dutch Dishes uit alle 12 provincies van ruim 20 Nederlandse (sterren)chefs. Inclusief recepten voor thuis met gezonde streekproducten van oer Hollandse bodem: van Limburg tot de Wadden en van Amsterdam tot Twente.

Foto: Jonathan Karpathios - Bodemgezondheid

Gastronomie van Hollandse bodem

Het gaat goed met de Nederlandse Gastronomie en streekproducten. Wij worden trotser op onze keuken en cultuur en steeds meer Nederlandse chefs krijgen bekendheid in het buitenland. Zelfs wereldchef Massimo Bottura (***) is fan van culinair Nederland. Bottura werd in juni van dit jaar uitgeroepen tot nummer 1 van The World’s 50 Best Restaurants.

Van Boer tot bord

From Farm to Fork in the Netherlands is een bijzonder boekproject waarmee we een bijdrage leveren aan de doelstelling om de Nederlandse Gastronomie internationaal op de kaart te zetten. Daarom zijn we trots op de mooie line-up met namen zoals bekende chefs als Joris Bijdendijk (RIJKS) en Jonathan Karpathios (Vork en Mes) en tweesterrenchefs Jarno Eggen** (Restaurant de Groene Lantaarn), Edwin Vinke** (De Kromme Watergang), Dick Middelweerd** (De Treeswijkhoeve), Soenil Bahadoer** (Restaurant De Lindehof) en nog vele meer zoals Eduard Roesdi (Indonesia Satu), Jef Schuur* (Bij Jef), Michel van Riswijk* en Matthijs Mulder (Landhuishotel De Bloemenbeek waar Raymond met zijn team Bloemenbeekers hun 50-jarig jubileumjaar vieren), Peter Postma* en Harald Hovenkamp (Kaatje bij de Sluis), Alfred Brouwer (Van der Valk Hotel Apeldoorn – de Cantharel), Camille Oostwegel ChâteauHotels & -Restaurants,  en Han Ji* (Hanting Cuisine).

Gerechten uit het Groene Hart

Het Groene Hart wordt vertegenwoordigd door chefkoks Erik van Loo** (Restaurant Parkheuvel) in Rotterdam en Wilco Berends* (De Nederlanden in Vreeland). Het boek biedt 248 pagina’s pure culinaire inspiratie voor iedereen die van Holland houdt. U kunt hem bestellen via de website Fromfarmtofork.nl voor € 29,95.

 

Zelf de smaak van het Groene Hart proeven? Van lekkere boerenkaas, een glaasje verse melk, een kakelvers eitje, fruitsap of vruchtenjam, op het platteland vindt u het allemaal. In de regio zijn tal van Landwinkels waar u deze streekproducten kunt kopen. Daarnaast worden er in het Groene Hart ook jaarlijks verschillende gezellige culinaire festiviteiten georganiseerd, waarbij u ambachtelijke streekproducten kunt proeven en rustieke lekkernijen ontdekt.

Lees meer op Groenehartlogies.nl/culinair >