Beste restaurants in het Groene Hart

Lekker is een objectieve en onafhankelijke restaurantgids die jaarlijks uitgebracht wordt. Elk jaar presenteert het blad Lekker hun top 100 van de beste restaurants in Nederland. Op 25 oktober werd De Lekker 500 gids voor 2017 bekend gemaakt.

Foto: Jay Wennington

Hoe komt De Lekker gids tot stand?

De restaurants worden door professionele rapporteurs anoniem beoordeeld op basis van zestig aandachtspunten. Voorbeelden daarvan zijn opbouw van de menukaart, kwaliteit van de gerechten en de gebruikte producten, presentatie, gastvrijheid, wijnbehandeling en wijnadviezen. Maar ook op ontvangst, brood, water, koffie, friandises, interieur, reserveringen en serviesgoed wordt gelet. Meer in detail draait het om wijn-spijscombinaties, vakkennis van de bediening, de opbouw van de gerechten, presentaties en om de kwaliteit van de afzonderlijke ingrediënten en de balans van het totaal.

Lekker eten in het Groene Hart

In het Groene Hart zijn er maar liefst 17 restaurants die behoren tot de Lekker Top 500.

Eén restaurant staat zelfs in de top 100 van De Lekker: De Burgemeester in Linschoten. Dit restaurant heeft een creatieve, mediterrane keuken en bijzondere liefde voor de wijnkelder in een oer-Hollands dorp. Een lunch of diner geeft u vanaf de eerste minuut het gevoel er helemaal "uit" te zijn, dankzij de verrassende kaart en informele sfeer.

 

 

 

Niet nog een eind naar huis rijden, maar nog even extra jezelf laten verwennen en lekker dichtbij overnachten? Dat kan door bij Groene Hart Logies een overnachting te boeken bij Newhouse Logies.

Aan het schilderachtige riviertje De Lange Linschoten ligt deze monumentale boerderij - tussen Oudewater en Linschoten, op 5 minuten van de A12 afslag Woerden. Daar hebben Ben, Ria en Gijs van Winden een traditionele stal herbouwd tot een comfortabele groepsaccommodatie. 

Website

Andere restaurants in de regio die tot de top van Nederland behoren

De andere die in de Lekker voorkomen:
Akkeroord (Waddinxveen)
Plantage 87 (Oude Wetering)
De Nieuwe Polderkeuken (Stolwijk)
Bij Mette (Linschoten)
De Schans(Montfoort)
Villa Lokeend (Vinkeveen)
JanZen (Woerden)
De Markies (Woerden)
Pieters (Bergambacht)
Tante Kee (Kaag)
De Florijn (Nieuwerbrug)
De Watergeus (Noorden)
't Vaantje (Reeuwijk)
Paddle's (Waddinxveen)
Jean Marie (Gouda)

Overnachten nabij een top restaurant?

Wilt u na een heerlijk diner overnachten op een authentieke monumentale boerderij of groepsaccommodatie middenin het Hollandse polderlandschap? Bekijk dan met onze handige zoek en boek tool direct welke accommodaties in het Groene Hart nog beschikbaar zijn. 

Zoek & boek een accommodatie >>